Viktigt med motion

Motion kommer som ett brev på posten när du skaffar hund. Att gå långa promenader kan vara roligt, men det kan också vara jobbigt ibland, speciellt om det spöregnar ute. Har du någon gång frågat dig själv varför det är viktigt att motionera hunden?

Lugnar hunden

Det kan finnas många svar på den frågan. Om du har en hund som är framavlad för att vara ganska aktiv så måste den få motion för att inte bli destruktiv och ta ut sitt behov på dina möbler och prylar. En hund är inte framavlad för att sitta i en trång lägenhet hela livet. Hunden mår bra av att få motion och det kommer även du att göra. Genom att låta hunden motionera kommer den inte ha så mycket energi mot slutet av dagen och kommer dessutom sova bättre.

Håller hunden i form

Att motionera håller hunden i bra form och det gör också att hunden inte kommer bli överviktig. Med hjälp av motion balanserad med rätt mat så kommer hunden att hålla sig i god form. Det är en bra idé att hålla koll på hundens vikt och matintag. Övervikt är nämligen inte bra för den och kan ställa till det för den senare i livet. Övervikt kan bland annat leda till artros i lederna. Om du inte känner att du orkar gå ut någon gång, så är det bra om du har en trädgård som hunden kan springa och göra sina behov i.

Upptäckande

När du och hunden går på promenader så spenderar du ensamtid med hunden. Detta stärker hundens band med dig och ni får ett större förtroende för varandra. Både du och hunden får chans att upptäcka nya ställen tillsammans när ni är ute och motionerar. Du kommer inte bara att upptäcka nya platser. Du kan också träffa nya människor och miljöträna hunden på samma gång. Hunden får även chansen att träffa nya hundkompisar.