Roliga aktiviteter

Vad kan du då göra för att aktivera din hund? Det har kommit många nya hundsporter de senaste åren som du och din hund kan aktivera er genom. Det är alltid roligt att prova nya saker. I denna artikel kommer ni kunna läsa om några av dessa aktiviteter.

Agility

Detta är en aktivitet som har funnits i väldigt många år. Det är en aktivitet som hunden oftast tycker är väldigt rolig. Det är en sport där hunden ska ta sig igenom en bana snabbt. Under tävling är det den hund som slutför banan på snabbast tid som vinner. Det är oftast en aktivitet som både hund och ägare tycker om.

Nosework

Denna aktivitet är en relativt ny sport i vårt land. Det går ut på att hunden ska använda sin nos och leta upp olika lukter. Dessa lukter är gömda i olika miljöer och det gäller för hunden att hitta det. Hundar har ett naturligt behov av att använda sin nos och används ofta som sökhundar och kan söka efter bland annat knark.

Lydnandsklasser

Det är viktigt att valpen redan från början lär sig vad som är rätt och fel. Att kunna aktivera hunden med hjälp av lydnadsklasser är bra eftersom hundar ofta mår bra av att aktivera hjärnan. De vill ofta göra ägarna nöjda och blir glada av att ha gjort bra ifrån sig. Du kan passa på att titta på nya spel hos no account casino under pauserna för att underhålla dig tills kursen börjar igen.

Apportering

Detta är en sport som många kan tro lämpar sig bäst för jakt och fågelhundar men det kan vara en sport som alla hundar gillar. Nästan alla hundar gillar ju att springa efter och hämta bollar. Denna sport är inte så annorlunda mot att hämta bollar. Det är en aktivering där hunden får springa en del och även aktivera huvudet.